Accademia Vergnano

De Accademia Vergnano is een SCA-gecertificeerd opleidingscentrum, een plek waar je alle vaardigheden kunt verwerven die een barista nodig heeft om een bedrijf te laten groeien.

ACCADEMIA VERGNANO

Gekwalificeerde en op maat gemaakte training voor barista's

Gebaseerd in ons hoofdkantoor in Chieri (Turijn), combineert onze training theoretische lessen en praktische oefeningen, begeleid door gecertificeerde trainers. Indien nodig kunt u SCA-certificeringsexamens afleggen terwijl u meer te weten komt over het oudste Italiaanse branderijbedrijf.

WAT KRIJG JE

Verwerf alle theoretische en praktische vaardigheden die nodig zijn om uw dagelijkse werk te verbeteren

Accademia Vergnano helpt u een allround professional te worden in de wereld van koffie.
Ons team van deskundige trainers zorgt voor een echt begrip van koffie en zal je vaardigheden verbeteren met koffiemolens en een breed scala aan professionele machines.

Trainingscentrum SCA

Op onze Premier Training Campus bieden we gespecialiseerde academische cursussen en trainingsprogramma's die zijn ontworpen om een allround kennis van de koffiecultuur bij te brengen - de geheimen en professionaliteit die nodig zijn om de kunst van koffie aan de wereld te leveren. We zijn toegewijd aan professionals die op zoek zijn naar uitmuntendheid, aan diegenen die van elke espresso een waar meesterwerk willen maken. Onze cursussen staan ook open voor diegenen die gewoon van koffie houden en elk aspect ervan willen begrijpen.

Voor info: accademia@caffevergnano.com

Ontdek alle SCA-modules


Een inleiding tot koffie


Leren over de hele koffiereis, van het ontstaan tot nu. Deze module geeft een overzicht van de koffiewaardeketen.


Barista-vaardigheden


Voor wie op zoek is naar een grondige kennis van koffie: van de praktische vaardigheden die nodig zijn om een koffiemolen in te stellen tot het zeven van melk en het bereiden van cappuccino.


Brouwen


Deze module is gemaakt voor iedereen die meer wil weten over de verschillende koffie-extractiemethoden.


Zintuiglijke vaardigheden


De essentie van sensorische evaluatie ontdekken op een praktische en interactieve manier


Groene koffie


Voor degenen die willen leren over alle sleutelbegrippen met betrekking tot groene koffie: productie, verwerking, classificatie, verzending, opslag en aankomst op de bestemming. Ook om kennis te maken met de koffiecontracten en het beheer van de portefeuille.

ACCADEMIA LIVE

Volg onze Accademia cursussen op afstand

Onze specialist koffiecursussen zijn ook online beschikbaar. Deze ad-hoc cursussen zijn ontworpen voor de behoeften van klanten die op afstand willen communiceren met hun leraar, zodat ze in hun eigen omgeving en met hun eigen apparatuur kunnen oefenen.

Voor info en registratie kunt u contact opnemen met uw distributeur.

Het familiehuis waar alles begon is nu open en verwelkomt Accademia Vergnano barista's en trainers.

Accademia Vergnano is gevestigd in het oude familiehuis waar onze oprichter, Domenico Vergnano, opgroeide. Door het huis en de originele kamers te bezoeken, kunt u de geschiedenis van het bedrijf ontdekken vanaf het begin tot heden.

Van de 'Practice Room', uitgerust met vijf verschillende espressomachines, een brouw- en mixologiehoek, tot de 'Theory Room' en 'Cupping Room', elk onderdeel van het koffiezetproces komt aan bod. Op de binnenplaats is er ook een 'Green Coffee Room', waar gasten verschillende koffiesoorten kunnen aanraken en voelen en de fascinerende verschillen tussen Arabica en Robusta kunnen ontdekken.

Accademia Vergnano over de hele wereld

Er zijn verschillende Accademia Vergnano-locaties in Italië en over de hele wereld. Opmerkelijke plekken waar je meer te weten komt over de cultuur, geheimen en kunst van koffie.