Onze duurzaamheidsbelofte

Ons doel is om onze koffie onderdeel te maken van een duurzame toekomst.

Wij zijn van mening dat de mens, de zorg voor het milieu, de kwaliteit en veiligheid van onze producten en processen centraal moeten staan in ons werk. Alleen door zo'n pad te volgen, worden we gewaardeerd en gerespecteerd door onze klanten - koffieliefhebbers over de hele wereld.

Dit betekent dus een steeds diepere toewijding aan het milieu en aan alle mensen waarmee we werken.

Caffè Vergnano.
Toegewijd aan ecologische duurzaamheid

Het geloof dat duurzame ontwikkeling tot stand komt door EEN ZORGVULDIGE aandacht voor de planeet, komt tot uiting in onze dagelijkse handelingen. Van de keuze van onze koffies en de materialen voor de verpakking tot de inrichting van de cafetaria's, al onze acties hebben dit bewuste doel, de:

VERMINDERING
HERGEBRUIK
RECYCLAGE
HERSTEL

Goede producten

#DRINKCOMPOSTABAAR

Om ervoor te zorgen dat koffiecapsules duurzaam zijn, hebben we de onze biologisch en composteerbaar gemaakt.

2,5 KG R-PET HELE BONEN BIDON

Voor ons nieuwe Food Service bidons hebben we het gebruik van nieuw plastic uit niet-hernieuwbare bronnen gehalveerd.

HUIS- EN BARPRODUCTEN

We hebben bijna al het aluminium uit onze koffieverpakkingen verwijderd, waardoor ze geschikt zijn voor de inzameling van plastic afval. De consument een keuze bieden die beter is voor het milieu.

Caffè Vergnano
voor sociale duurzaamheid

We ondersteunen actief gemeenschappen die betrokken zijn bij de koffieketen. We promoten gendergelijkheid en empowerment van vrouwen in koffieplantages en pleiten voor producten die duurzame landbouw en de families die betrokken zijn bij de productie ondersteunen.

Women in Coffee

Onze duurzame droom

Lees het manifest

Wat is Women in Coffee?

Women in Coffee is het sociale duurzaamheidsproject van Caffè Vergnano, bedacht in 2018 in samenwerking met de International Women in Coffee Alliance om kleine gemeenschappen van vrouwelijke koffieproducenten te ondersteunen.

Wat is Women in Coffee?

Women in Coffee is het sociale duurzaamheidsproject van Caffè Vergnano, bedacht in 2018 in samenwerking met de International Women in Coffee Alliance om kleine gemeenschappen van vrouwelijke koffieproducenten te ondersteunen.

De motivatie achter Women in Coffee kwam van cijfers, vrijgegeven door de ICO (International Coffee Organization) op International Coffee Day 2018, waaruit blijkt dat 25% van de koffieboerderijen wordt geleid door vrouwen en 70% van het personeelsbestand in koffieplantages is vrouw. Maar ondanks deze aanzienlijke, positieve bijdrage binnen de koffietoeleveringsketen is er nog steeds een sterke genderkloof wat betreft de toegang van vrouwen tot onderwijs, krediet en handel.

Het was deze achtergrond die leidde tot de oprichting van Women in Coffee. Women in Coffee evolueert en groeit voortdurend en ondersteunt projecten die de empowerment, inclusie en respect van vrouwen bevorderen. We ondersteunen nu vrouwelijke sociale duurzaamheidsprojecten over de hele wereld, elk een nieuw hoofdstuk in ons verhaal van gedeelde waarden, empowerment, inclusie, cultuur, vriendelijkheid, duurzaamheid. En natuurlijk koffie.

INTERNATIONAL WOMEN'S COFFEE ALLIANCE

Empowerment van vrouwelijke koffieproducenten

Elk jaar selecteren we samen met de ICWA een realistisch project om de rol van vrouwen in koffieplantages te ondersteunen. In 2019 werd de eerste geldinzamelingsactie gelanceerd, waarmee het doelbedrag werd bereikt dat nodig is om een klein koffiebranderijbedrijf te starten in Valle Hondo, in Santo Domingo, op een plantage waar 20 boerinnen werken. Hier zijn 35% van de kleine producenten vrouwen die geen economische steun krijgen voor hun activiteiten.

DE LANDELIJKE FAMILIE BIBLIOTHEEK

De bibliotheek in Honduras komt tot leven

Ondanks de moeilijkheden zag 2020 de start van een nieuw project, dat tot leven is gekomen: de bouw van een binnenbibliotheek in de Marcala-regio van Honduras. "Een project gericht op gemeenschap, cultuur en delen waar we enthousiast over zijn", zegt Carolina.

PINK COLLECTION

Help ons onze projecten te steunen

Om de fondsenwerving te ondersteunen, hebben we de Pink Collection gecreëerd: een reeks producten "gekleed" in roze, te koop in onze e-shop. Een deel van de opbrengst gaat naar het goede doel en wordt gedoneerd aan het project.